Skip to main content

Svensk Simidrott hade i helgen förbundsmöte och jag blev invald i Svenska Simförbundets styrelse som ledamot! Jag blev förvånad men också stolt när jag fick frågan, och jag behövde betänketid innan jag svarade. Jag diskuterade med några kloka vänner innan jag antog utmaningen. För jag ser det som en utmaning ur flera perspektiv.

Jag har efter att jag slutade som heltidsanställd elittränare i simning, hela tiden “hållit ett öga” på vad som händer inom simningen bla; landslagens möjligheter, tränares situationer för #hållbartledarskap, #inkludering av parasimning och att vara hobbytränare med glädje för #StockholmDolphins. Det ihop med mina erfarenheter från andra idrotter jag jobbat med och vänner runt omkring mig som tyckte att jag kunde göra skillnad,  gjorde att jag tackade ja.

Jag har inte alltid varit så positiv till olika styrelsebeslut som tagits och haft åsikter om de som sitter i styrelser. Många gånger också ifrågasatt hur de tänkt, eller undrat om de tänkt överhuvudtaget! “De strävar bara efter att få kavajen med emblem på!” Nu är jag en “sån” själv!!!! Hur tänkte jag nu?

Carl Jenner,  som var min assisterande tränare under 10 år i Södertörns Simsällskap sa när han fick vetskap om att jag tackat ja till en nominering som styrelseledamot;  “Hade det varit 1 april jag fick informationen hade jag trott att det var ett skämt!”

Nu sitter jag i Simförbundets styrelse, visserligen än så länge utan kavaj, och den får gärna dröja, och skall försöka göra en skillnad utifrån de värderingar jag har för “Prestationer och utveckling över tid”, ihop med övriga styrelseledamöter.

Simförbundet har påbörjat resan för Strategi 2025 som RF lagt fram. Den innebär många förändringar för att ha en hållbar idrott för alla hela livet. Hållbart utifrån den ambitionsnivå som var och en har. Det kommer att krävas att många är beredda att göra jobbet, för framgång är ingen tillfällighet! 

Ja jag tror och hoppas, rent av har förväntningar och egna målsättningar, på att jag kommer att kunna bidraga till ett bra jobb. Jag är beredd att göra jobbet och hade jag inte varit det hade jag inte antagit utmaningen. Kavaj är inget av mina favoritplagg, jag tar hellre på mig tröjan och gör jobbet och som behövs för framgång.