BLIR LEDARSKAPET BÄTTRE AV FINA ORD?

Jag har jobbat som coach hela mitt yrkesliv, dvs mer än 30 år!  Coachroller inom idrotten!

Som coach till individuella idrottare är det en förutsättning att utgå från individen, öka utmaningen i takt med den aktive eller laget, och se till att det jobb man gör leder mot de uppsatta målen.  Även individuella idrottare ingår på ett eller annat sätt i ett team; klubblaget, landslaget mm, och det är viktigt att man fungerar i teamet. Även det har varit mitt ansvar som coach. Det går inte att bara vara coach utan att ha ett mentorskap för de aktiva är nödvändigt och det har ingått i min roll som coach! Rollen bygger på förtroende och kommunikation för att nå uppsatta mål. Självklart kan man tycka.

När jag nu på sista tiden läst artiklar om ledarskap och att man söker coacher som är agila blev jag mycket fundersam och förstod inte alls vilken typ av coach som efterfrågades, och då är det just coach som varit mitt yrke under flera år! När jag började googla och läste att det även fanns Scrum Masters blev jag ännu mer förvirrad. Till slut hittad jag en sida med rubriken ”Vad gör en agil coach?”.

Perfekt tänkte jag! Visst det stod vad det var; en person som kombinerar coaching och mentorskap i syfte att hjälpa organisationer och team för att nå resultat. Den agila coachen har ett större perspektiv än en Scrum Master, som fokuserar på sitt mindre team, men båda leder sina team mot de uppsatta målen.

Vad är det för skillnad mot vad jag har jobbat som när jag varit coach i idrott? Blir prestationen som coach bättre av fina ord? För min del kopplade jag agil coach till hundar som springer i banor med olika hinder.

Att leda någon borde innebära att utgå från en individ i en grupp och få såväl en enskilda personen som gruppen, stor som liten, att arbeta för att nå målet, och det oavsett fina ord för den som leder processen.